søndag den 11. december 2011

Ugens (Gode?) Gerninger

Dette er min transportable håndarbejdstaske (hjemme bruger jeg en kurv). Tasken (som står bagerst) er købt af mor i genbrugen. Vistnok fra en afrikabutik inde i byen. Foran den står et par af weekendens arbejder. Jeg har brugt fryseplastikposer i lang tid, når jeg skulle transportere mine projekter i diverse tasker, men forleden fik jeg den ide at sy et par poser dertil. Hvorfor har jeg ikke tænkt det før? No idea. Men nu synes jeg, det er smaddersmart, så både mor og jeg får tre hver. Forest ligger indholdet af mit lyserøde penalhus udspredt med bogen, jeg skriver ideer og projekter ind i. Alle disse ting ligger i tasken - klar til brug.

Julegaven til den ældre niece - lavet af et gammelt gardin og fri fantasy. Foret er af et gammelt, rødt lagen.

Strikket bold (eller nålepude) (1. forsøg)

Nålepude i æggebærer (2. forsøg)


Disse to bolde er lavet af samme opskrift - med lidt variationer. De er første forsøg - jeg håber, de bliver bedre med erfaring. Den første er lavet på almindelige strikkepinde. Den anden på strømpepinde. Den anden er pænest.
Jeg prøver at skrive opskriften ned til den lille blå:
Slå 8 m. op på passende p. med det garn, du ønsker.
1. p.: Strik forfra og bagfra i hver m. = 16 m (du bruger kun to af de 5 strømpepinde)
2. p.: vr. p.
3. p.: Strik forfra og bagfra i hver m. = 32 m (mens du fordeler dem på 4 strømpepinde)
Strik rundt 15 omgange i ret.
Indlæg passende fyld - fx. pladevat, råuld osv.
Strik 2 m. sammen 16 gange = 16 m
Strik 2 m. sammen 8 gange = 8 m
Knæk garnet i ca. 10 cm længde og tråd den på en nål. Sæt maskerne på nålen og træk garnet igennem, så hullet lukker. Hæft enderne ind i bolden.
Indsæt den i æggebærer, evt. med lidt lim

Hvis man vil lave bolden større, skal man fortsætte med at strikke frem og tilbage - den store er lavet med 72 m (da jeg startede med 9 m. på almindelige pinde og syede den sammen på langs til sidst.)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar